Vintage duffeljassen: maatvoering & wabi sabi

Alle duffeljassen van Magazijn Boss & Ulrich zijn vintage. De collectie bevat jassen uit de jaren vijftig tot en met jassen die nog maar tien jaar oud zijn. Omdat vintage items soms iets groter of kleiner kunnen vallen dan de maat die op het oorspronkelijk label staat, vermelden we naast de oorspronkelijke maat ook een aantal afmetingen:


1. breedte rugpand: het aantal centimeters tussen de twee armsgaten; het breedste stuk van de jas.
2. mouwlengte: het aantal centimeters tussen de mouwaanzet tot het uiteinde van de mouw.
3. jaslengte: het aantal centimeters tussen de kraagaanzet en de onderkant van de jas.


We raden aan deze afmetingen te vergelijken met een fijn vallende winterjas uit je eigen collectie.

Kleur
De kleuren op de foto’s benaderen de werkelijke kleuren zo dicht mogelijk. Toch kunnen we niet helemaal voorkomen dat er soms minimale verschillen zijn tussen de foto en de jas ‘in het echt’, dit geldt met name voor de blauwe/zwarte duffels. 

Genderneutraal
Wat Magazijn Boss & Ulrich betreft zijn duffeljassen bij uitstek genderneutraal: voor iedereen. Sommige jassen uit de collectie hebben een vrouwelijke maatvoering en een (iets) vrouwelijke snit, in dat geval vermelden we er dat bij middels de aanduiding (F).Kintsugi: liefdevol oplappen
De duffeljassen van Magazijn Boss & Ulrich hebben al een leven achter de rug: dat geeft ze karakter. Imperfectie, verval en vergankelijkheid: Magazijn Boss & Ulrich is van mening dat een doorleefd kledingstuk gepaard gaat met een zekere waarde, zoals de Japanse zienswijze wabi sabi, en meer specifiek: kintsugi. In deze Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van gebruik en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. De duffeljassen uit de collectie van Magazijn Boss & Ulrich die reparaties behoefden hebben we handmatig en met de nodige liefde gerepareerd in ons eigen atelier.

Sterren
Oude jassen kunnen nauwelijks gedragen zijn, en relatief nieuwe jassen veel: wat kan je verwachten bij de aanschaf van een vintage jas? Magazijn Boss & Ulrich geeft de jassen een geheel eigen kwalificatie aan de hand van een aantal sterren, waarbij geldt: hoe meer de jas gedragen is, hoe meer karakter hij heeft.

* zeer veel karakter, veel reparaties
** veel karakter, enkele reparaties
*** karakter
**** weinig gedragen
***** nieuwstaat